HÍVJON MINKET
+36 20 40 77777
ÍRJON NEKÜNK
info@csanyigumi.hu
JÖJJÖN EL HOZZÁNK
Szekszárd, Rákóczi utca 156/A.

SZEKSZÁRDI GUMIS MŰHELY

MINDEN AMI GUMIABRONCS

Megbízható helyről, megfizethető áron, garanciával

Gumiabroncs értékesítés

Köztudottan biztonságunk kritikus pontja az utakon, gumiabroncsaink állapota. Hiába az óvatosság és egy autó kiváló műszaki állapota, ha a gumik anyaga már nem megfelelő, és ez előfordulhat új abroncsoknál is!  

A nálunk vásárolt gumiabroncsoknál garantáljuk azok kitűnő állapotát. Mi gondoskodunk róla, hogy nálunk vásárolt gumiabroncsai garantáltan friss gyártásúak, fénytől védett helyen tárolva és szállítási sérülésektől mentesen jussanak el Önhöz! Kritikus pontjai egy gumi teljesítményének ezen tényezők.

A nálunk vásárolt abroncsok másik előnye a garancia, amivel zökkenőmentesen élhet szervizünkbe. Ellenben különböző internetes, postázgatós shopok esetében, hozzánk személyesen és gyorsan fordulhat problémájával. Biztosítsa be beruházását és vásároljon megbízható és könnyen felkereshető kereskedőtől! Szerencsére napjaink gumigyártási folyamatai annyira kifinomulttá és szabályozottá váltak, hogy ezrelékekben mérhető a hibás abroncsok száma de ezek ellenére is sajnos előfordulhat gyártási hiba még a legkiválóbb márkáknál is.

Szervizünk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nálunk szerelt gépjárműre semmiképp ne kerülhessen nem megfelelő méretű, vagy mintázatú abroncs. Tanácsadásunk során nem csak szaktudásunkkal de tapasztalatainkkal is segíteni tudjuk gépjárműve és gumiabroncsa összhangját és időtállóságát, megbízhatóságát illetően.

Gumiszerelés gyorsan és precízen

Gumiszerelés

A legjobb típusú abroncsok sem örök életűek, illetve a nyári és téli gumikat is szezononként cserélni kell. Előfordul, hogy vannak akik ugyanarra a felnire kérik szezononként áthúzni a gumiabroncsaikat. Szervizünkben képzett szakemberek és precíziós eszközös teszik lehetővé a gumiabroncsok cseréjét sérülések nélkül.

Egyesek hajlamosak a téli gumikat a nyári időszakra vagy a nyári gumikat a mostanában egyre gyakoribb enyhébb telekre is fent hagyni. Az ilyen spóroló manőverek azonban olyan kellemetlenségekkel járhatnak együtt, mint:
– a hosszabb fékút
– rosszabb úttartás
– bizonytalan kanyarvétel
– nagyobb zaj
– nagyobb fogyasztás
– futómű alkatrészeinek korábbi kopása

Inkább egy gazdaságosabb gumiabroncs vásárlását és ugyanarra a felnire való áthúzását javasoljuk a balesetveszély elkerülése érdekében a takarékoskodni vágyóknak. Így biztosan nem veszélyezteti senki a maga és környezete testi épségét.

Kevesen tudják, de a biztosító társaságok egy-egy balesetnél a megfelelő gumi használatát előírják a helytállási kötelezettségük alapjául. Akik kihagyják a gumicserét, azok általában a centírozással sem foglalkoznak, amely szintén nagymértékben járul hozzá a futómű alkatrészeinek idő előtti cseréjéhez. A spórolás tehát csak látszólagos, a gumicsere kimaradásának árát előbb-utóbb – többnyire többszörösen – megfizeti a spórolni vágyó.

Gumiabroncs szelepek széles választéka

Szelepek értékesítése (gumis, fém, tpms)

Különféle típusok léteznek gumiabroncs szelepekből, azonban mind ugyanazt a célt szolgálják: tömítenek. Lehetővé teszik a gumiabroncs levegőnyomásának ellenőrzését és szabályozását.

A gumiszelepek magában a kerékpánt furatban tömítenek, a fém szelepek esetében menetes szelepekbe a tömítéshez egy kis tömítőgyűrűt használnak.

A lassú defektként ismert probléma esetében nagyon sok esetben a szelep meghibásodása áll. Nyomáscsökkenést okozva az abroncs időelőtti elhasználódását, akár teljes tönkremenetelét is okozhatja.

Peremfelülete fontos a tömítés szempontjából és szennyeződéstől, rozsdától, valamit sérülésektől mentesnek kell lennie. A gumiszelepek is öregszenek, ennek jele, hogy egyre több repedés keletkezik rajta, ami veszélyes is lehet. Nagy sebességnél a centrifugális erő hatása oly mértékű, hogy könnyen elhajítja a szelepet. Egy gumiszelep körülbelül 15-20 gramm tömegű, 130 km/h felett azonban ez akár 4-5 kg is lehet a centrifugális erő miatt. Az öregedő gumiszelepek nem bírják ezt a terhelést..

A centrifugális erő hatására a szelepszög nem változhat meg 28°-nál többet, egyes esetekben így szeleptámaszt vagy fém alapzatú menetes szelepeket kell alkalmazni. A szennyeződés, a por és a nedvesség menet közben a szelep finom belsõ szerkezetében könnyen sérülést okozhat, ezért a szelepsapkáknak és azok esetleges pótlásának is nagyon fontos szerepe van!

Szervizeinkben minden gumiszereléskor a szelepekre is gondunk van.

Gumiabroncs tárolás Szekszárdon

Gumi hotel

Mindannyian tudjuk, hogy a téli gumiabroncsok a legjobb választás az őszi és a téli vezetéshez, és a nyári gumiabroncsok a legjobb választás a tavaszi és nyári vezetéshez. De mit kell tennie a gumiabroncsaival és a felnikkel a szezonon kívüli időszakban?

A Csányigumi Kft. biztonságos és egyszerű tárolási megoldást kínál a szezonon kívüli gumiabroncsaihoz és felnijeihez. Mi gondoskodunk róla, hogy gumiabroncsai és kerekei szakszerű szezonális tárolásra kerüljenek.

A gumiabroncs tárolás szolgáltatásunk helyet szabadít fel a garázsában, helyiségeiben. Szekszárdon gumi hotelünkben eltároljuk, nincsenek szennyeződések a csomagtartóban vagy a ruhákon, nem kell emelgetni pakolni!

Gumiabroncsait, felnijeit biztonságos helyen tároljuk és a legkorszerűbb riasztórendszerrel védjük anyagi biztosítások mellett. Szakembereink katalogizálják és megvizsgálják az összes gumiabroncsot, mielőtt tárolnák.

Szezonváltáskor Önnek csak telefonálnia kell időpontot foglalni. Mire megérkezik gumiszervizünkbe, mi már szerelésre előkészítjük tárolt gumiabroncsait, felnijeit, ezzel is csökkentve az esetleges várokozás idejét. A felnivel együtt tárolt kerekeket előre lemossuk és kicentrírozzuk.

Szabaduljon meg a nehéz és piszkos gumiabroncsok emelgetésétől, miközben növeli a garázsban felhasználható helyet, és nálunk tárolja a gumiabroncsait!

Egy sérült gumi sok esetben javítható

Gumijavítás

Sajnos vannak olyan helyzetek amikor egy gumiabroncs sérülése oly mértékű, hogy elkerülhetetlen a cseréje. Kiszakad, vágás keletkezik rajta, sérül az oldalfala… Ilyen esetekben új gumit kell vásárolni, rosszabb esetben legalább kettőt, hiszen a kopás mértéke illetve gumiabroncs típusa és mintázata közel azonos kell legyen első illetve hátsó páronként.

Azonban előfordul az is, hogy a sérülés csak kisebb fokú, pl. „csak” egy szög került bele, vagy annyit érez az autós, hogy lassan enged az egyik gumijából szökik a nyomás. Ilyen esetekben tökéletes megoldás a gumi javítása. Szervizünkben minden ilyen esetben az ügyfelünk pénztárcájának védelmét és környezetbarátságot preferáljuk és maradéktalanul, teljes biztonsággal vállaljuk a gumiabroncsok javítását.

Különböző sérülésekre különböző eljárásokat alkalmazunk de minden esetben ha javítás mellett döntünk, Ön biztos lehet benne, hogy az 100%-os megoldást fog jelenteni a biztonsága kockáztatása nélkül.

Szelep elektronikai problémáit is megoldjuk

TPMS szelep szerelés, betanítás

Az EU-ban 2014. november 1. után forgalomba hozott új gyártású autók esetén kötelező széria tartozék a TPMS (tire-pressure monitoring system), magyarul az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer.

Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) olyan elektronikus rendszer, amely a pneumatikus gumiabroncsokon belüli légnyomást a különböző típusú járműveken figyelemmel kíséri. A TPMS a valós idejű gumiabroncsnyomás-információkat a járművezető felé továbbítja, akár egy mérőeszközön, egy piktogramon vagy egy egyszerű alacsony nyomású figyelmeztető lámpán keresztül. A TPMS kétféleképpen osztható meg: közvetlen (dTPMS) és közvetett (iTPMS). A TPMS-t OEM (gyári) szinten, valamint egy utángyártott megoldást is biztosítják. A TPMS célja, hogy a gumiabroncsok veszélyes állapotának korai felismerésével elkerülje a közlekedési baleseteket, a magas üzemanyag-fogyasztást és a gumiabroncs kopását a túlzottan felfújt gumiabroncsok miatt.

Tehát a TPMS rendszer növeli a biztonságot, hiszen a kimutatások szerint sok baleset történik amiatt, hogy rossz guminyomással közlekednek az autósok. A másik cél pedig a fogyasztás megfelelő szinten tartása és a környezetvédelem.

Ez mind szép és jó de bizonyára egyre többen szembesülnek ezen szelepek cseréjének, javításának illetve felprogramozásának nehézségeivel. Általában 150.000 km vagy 5 év eltelte után minden TPMS szelepet cserélni, ellenőrizni kell, de persze sok esetben ennyit se bírnak ki.. Műhelyünk szakemberei és eszközei biztosítják ezen rendszerek gyors és zökkenőmentes javítását, cseréjét, programozását vagy karbantartását. 

Oldalunkon a felhasználói élmény érdekében elengedhetetlen sütiket használunk.
Oldalunkon a felhasználói élmény érdekében elengedhetetlen sütiket használunk.